7 wandelroutes door de Schoorlse duinen

Als je van wandelen houd dan is er geen betere plek dan de Schoorlse duinen. Met meer dan 60 km aan wandelpaden door deze prachtige natuur raak je nooit uitgekeken. Om verdwalen te voorkomen een overzicht van een aantal wandelroutes. Geniet van de rust, ruimte en prachtige uitzichten. 
 

Geel: Familieroute – 4,4 kilometer

Wandeling door de Schoorlse Duinen en het centrum van Schoorl. Volg vanaf het buitencentrum de gele route. De route loopt door de duinen en door het dorp, waarbij je op het laatst een stukje langs de weg loopt.

           
 

Zwart: Wandelroute Roetroute – 5 kilometer

Wandeling door het gedeelte van de Schoorlse Duinen waar enkele jaren geleden een natuurbrand woedde en de natuur zich langzaam weer herstelt. Volg vanaf het buitencentrum de zwarte roetroute, te herkennen aan zwarte pijl met roetroute er in.


 

Donkerblauw: Boswachterspad Noordzeewandeling – 10 kilometer

Zee, duin, bos en heide; de Noordzeewandeling trakteert je op alles wat de Schoorlse natuur te bieden heeft. En vanaf het hoogste duin van Nederland heb je een prachtig uitzicht over al dit moois.


 

Paars: Wandelroute Duinheidewandeling – 11 kilometer

Wandeling door de Schoorlse duinen. Deze route gaat langs de mooiste heidevelden van het duingebied. Volg vanaf het buitencentrum de paarse route. 

          
 

Groen: Wandelroutes Boomplanterstocht – 12 kilometer

Wandeling door de Schoorlse duinen. Deze route gaat door de oudste bossen van het duingebied. Volg vanaf het buitencentrum de groene route.


 

Wit: Boswachterspad Stuifduinentocht – 17 kilometer

De wind in je haren, stuivend zand onder je voeten en een omgeving waar de natuur vrij spel heeft. Tijdens de stuifduinentocht door de Schoorlse Duinen in Noord-Holland beleef je de natuur en al haar elementen. Ontdek de witte duinen en zie zand, wind en water spelen met het gebied.


 

Rood: Wandelroute Duintoppentocht: 23 kilometer

Wandeling door de Schoorlse duinen. Deze route gaat over de hoogste duinenrij van het duingebied. Volg vanaf het buitencentrum de rode route.