Bezoek een stad

Alkmaar 

Alkmaar staat bekend als dé kaasstad van Nederland, maar die titel dekt maar een deel van de lading. Want deze stad in Noord-Holland heeft veel meer te bieden. Zo is er het prachtige oude centrum met volop monumenten, leuke winkelgebieden en talloze gezellige terrasjes, café's en restaurants in alle prijsklassen. Daarnaast is het er prima shoppen, is er het Stedelijk Museum, het Biermuseum, het Beatlesmuseum en natuurlijk het Kaasmuseum. 
Zoals zovele oude steden in Nederland is Alkmaar echt een 'grachten-stad'. Werden deze vroeger nog gebruikt als waterwegen, riolering of als verdediging, vandaag de dag zijn ze vooral heel decoratief. In Alkmaar kunt u dan ook een prachtige rondvaart door de grachten maken, waarbij u een mooi beeld van de stad krijgt.
Een lekkere lunch op een terras aan het water. Uitgebreid dineren in een stijlvol, romantisch restaurant, of een snelle snack voor onderweg; in Alkmaar zijn er volop mogelijkheden om lekker te eten. Voor elk moment, elke smaak en elk budget zijn er stijlvolle en smaakvolle restaurants en terrassen.

                    
 

Amsterdam

Bezoek deze wereldberoemde 17e-eeuwse hoofdstad van Nederland. Geniet van de historische gebouwen, prachtige musea en gemoedelijke sfeer. Maak een rondvaart door de grachten, wandel door het Vondelpark en winkel in de oude binnenstad. Amsterdam is uniek in zijn soort! Zwerf langs grachten omzoomd met voorname panden en kijk omhoog naar de prachtige gevels. Vermijd de drukte in de Kalverstraat en ga shoppen in de Negen Straatjes of ga voor chic in de PC Hooftstraat. Ongemerkt leg je heel wat kilometers af. Rust even uit tijdens een tochtje over het water, want vanaf een rondvaartboot is het uitzicht nog bekoorlijker. Een pilsje in een bruin café of een cappuccino op een terrasje langs de gracht of op het Leidseplein maken een dagje Amsterdam compleet.

                    
 

Den Helder

In de marinestad Den Helder wonen en leven de mensen samen mét het water. Omringd door de Noordzee, het Marsdiep en natuurlijk de Waddenzee, staat deze kustplaats in de Noordkop vooral bekend om zijn levendige vishandel en sterke marinebasis. Vanuit Den Helder pak je gemakkelijk de boot voor een overtocht naar het schitterende Waddeneiland Texel.
In Den Helder vind je niet alleen de fraaie natuur rond de Waddenzee, maar net zo goed de reuring van de stad. Een theater, bioscoop, filmhuis, restaurants en musea: het is er allemaal. 

                    
Cookie instellingen