Op avontuur in de duinen met kinderen

Een grotere speeltuin dan de Schoorlse duinen is er niet. In de Schoorlse duinen hoef je je nooit te vervelen. Er is altijd wat te doen. In de lente, de zomer, de herfst en de winter kun je hier terecht. Elk seizoen heeft zijn eigen charmes en activiteiten. Nog een leuke bijkomstigheid, het is gratis!
 

Op avontuur bij het vogelmeer

Op 10 minuutjes fietsen (wandelend ook te bereiken) ligt het grote vogelmeer. Een prachtig natuurgebied waar je heerlijk een tijdje kan vertoeven. Even met de voetjes in het water of ga opzoek naar kikkervisjes, salamandertjes en krekels. Spot de koeien of geniet van de geluiden van de natuur tijdens een picknick rond het vogelmeer. Het is hier prachtig! 

 

 

Verzamel alles voor de herfsttafel

Uren verdwalen in het bos opzoek naar alles wat met de herfst te maken heeft. Een grote rugzak mee en verzamelen maar. Zoek de mooiste blaadjes, de grootste kastanjes of kleinste denneappels. Leuk om thuis een herfsttafel te maken of een mooi herfst kunstwerk te maken. 

 

 

Ontdek het dierenrijk

In het bos zijn de wilde dieren. Van de allerkleinste diertjes zoals mieren, kikkers, padden, hagedisjes, vlinders tot aan de iets wat grotere dieren zoals eekhoorntjes, vogels, uilen en nog zo veel meer. En met een beetje geluk zou je ook nog vossen en koeien kunnen spotten. Ontdek zo veel mogelijk diertjes terwijl je heerlijk door het bos wandeld. 

 

 

Schaatsen op het vogelmeer

Een unieke ervaring die niet overgeslagen mag worden in de winter. Als de temperatuur het vriespunt bereikt veranderd het vogelmeer in een grote schaatsenbaan. Midden in de Schoorlse duinen waar je zomers nog naar kikkervisjes zoekt en met je voeten in het water zit, kan je in de winter de schaatsen onder binden. Niet alleen een geweldige ervaring voor kinderen, maar ook zeker voor de volwassenen. En dat op maar tien minuten fietsen hier vandaan. Tip: vergeet de thermoskan met warme chocomelk niet!! (of Glühwein voor de volwassenen).

 
 

Wist je dat er ook elfjes bestaan?

Kom met je kinderen naar de Schoorlse Duinen voor een bezoek aan de elfjes. Want die leven hier ook. Ze spelen graag met de dieren in de duinen: zo speelt elfje Fier graag met de mier. De elfjes laten zich zelden zien, maar op de route door het speelbos vind je de deurtjes waarachter ze wonen. De Elfendeurtjesroute start bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Daar ligt een tas voor je klaar met - jawel - een heuse toverstaf. Daar ga je mee op pad. Bij elk elfendeurtje hoort een opdracht voor de kinderen. Na elke opdracht mag je een toverspreuk doen, en het dier wat er bij hoort meenemen. Als afsluiting vieren de kinderen samen met de dieren het feest van de seizoenen. Het loeppotje mag je na afloop mee naar huis nemen.