Top 6 restaurants in Groet

Lekker Puh

GEZELLIG EN GASTVRIJ
Lekker Puh is opgericht 1997 door Wendy Jonker en Ernie Minkema als lunchroom & brasserie. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot restaurant met enorme naamsbekendheid in de wijde omgeving en daar zijn we trots op!
Voor een gemoedelijk, gezellig en gastvrij verblijf!

SPECIALE WIJNEN
Onze wijnen passen goed bij onze gerechten, maar mogen ook individueel als juweeltjes beschouwd en gedronken worden. Wij denken dat onze wijnkaart een scala aan genot brengt aan een ieder die daarvoor open staat. Kwaliteit staat voorop, dit geldt voor zowel de wijnen als voor het eten.

AMBACHTELIJKE KWALITEIT
Onze keukenbrigade gebruikt waar mogelijk producten die net dat beetje extra hebben. Neem nu bijvoorbeeld ons verse rundvlees uit Australië, ons lamsvlees uit Nieuw‑Zeeland, spareribs uit Duitsland, eend uit Frankrijk maar natuurlijk ook paling uit Langedijk. Uiteraard worden al onze producten ambachtelijk bereid.


 

Pur Sang

Begin 2014 heeft restaurant Pur sang in Groet haar deuren geopend.

Pur sang is gelegen aan de rand van de Schoorlse duinen en op loopafstand van het nieuwe strand dat is aangelegd voor de Hondsbossche‑ en Pettemer zeewering.
De betekenis van Pur sang is: ‘echt’, ‘op en top’, ‘volbloed’ en ‘zuiver’ en dat is wat wij in onze gerechten en service proberen na te streven.

Bij restaurant Pur sang kunt u genieten van een heerlijke lunch, gezellige borrel op ons zonnige terras of een diner op niveau, eventueel begeleid door zorgvuldig geselecteerde wijnen uit onze uitgebreide wijnkaart. Laat u culinair verwennen door onze professionele keuken, met verrassende gerechten afgestemd op het seizoen. Ook voor de kleine gast hebben we een uitgebreide keus aan lekkere gerechtjes.


 

De Bokkesprong 

Heb je zin in iets anders dan een restaurant dat in de stad ligt en waar je omgeven bent door drukte en hectiek? Kom dan snel langs in ons restaurant in Groet, vlak bij Alkmaar en Schoorl, waar je in een oude stolboerderij heerlijk ontspannen kunt brunchen, lunchen en dineren. Wij bieden je een uitgebreide menukaart aan waarin je de keuze hebt uit diverse heerlijke voor‑, hoofd‑ en nagerechten. Daarnaast bieden we je ook een wijnkaart aan met de beste (huis)wijnen en de wijn van de maand. Voor kinderen is er de speciale kindermenukaart waaruit ze veel lekkers kunnen kiezen.


 

Duingroet

In het plaatsje Groet aan de rand van duingebied Schoorl vindt u restaurant Duingroet food & drinks. Het is de plek waar u na een verfrissende wandeling uitrust onder het genot van een drankje en een hapje. Waar u smakelijk kunt eten in een rustieke sfeervolle omgeving. Waar uw feest tot in de puntjes wordt georganiseerd zodat u ten volle geniet.

Het restaurant is van alle gemakken voorzien waarbij gratis internet natuurlijk niet mag ontbreken. De combinatie van heerlijk eten, prachtige ligging en de gezellige ambiance maakt Duingroet food & drinks de locatie voor culinaire verwenning.


 

Eetcafé Mereboer 

We zijn een stoer en levendig eetcafé nabij de kust. Midden in het pittoreske dorpje Groet kan er bij ons lekker gedineerd worden in het restaurant of gezellig geborreld worden in het café. 

Veel persoonlijke aandacht voor onze gasten, betaalbaar, mooie speciaalbieren en een flinke historie. Soms is er livemuziek en zijn er pubquizzen. Kom gezellig langs bij het leukste café restaurant van groet en Schoorl.


 

De Berenkuil


Gelegen in de prachtige Schoorlse bossen, op een kruispunt van fiets‑ en wandelpaden, vindt u onze gezellige uitspanning De Berenkuil. Het is de ideale plek om even bij te komen onder het genot van een hapje en een drankje. Ervaar de natuurlijke rust en sfeer, in onze moderne tijd een verademing en bijna ondenkbaar.

Onze uitspanning
We beschikken over een ruim en zonnig terras en binnen vindt u een sfeervol ingericht zelfbedieningsrestaurant met een gezellige houthaard voor de koude dagen.

Menukaart
De menukaart biedt voor een ieder wat wils. Van een heerlijke koffie met appelgebak tot een goed glas wijn. Alles even smakelijk.